Praktijk

AUTORIJSCHOOL ZHORA RIJSCHOOL IN AMERSFOORT EN OMGEVING

LESSEN

Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg. Het gaat erom dat u verantwoord leert rijden en niet dat je alleen even je rijbewijs haalt.

LESSEN IN JE EIGEN TEMPO

Gemiddeld krijg je eenmaal per week rijles.
Datum en tijd spreek je af met je rij-instructeur.
Natuurlijk kun je in overleg vaker rijles krijgen.

SPOEDCURSUS

Het is zelfs mogelijk om een spoedcursus bij ons te volgen.
Op deze manier kun je heel snel je rijbewijs behalen.
Je moet je dan wel tijdig opgeven, en je moet voor de aanvang van de spoedcursus je theoriecertificaat behaald hebben.

TUSSENTIJDSE TOETS

Als je een aantal rijlessen hebt gehad, en je wilt weten of je klaar bent voor het examen, dan kun je in overleg met je rij-instructeur een tussentijdse toets (TTT) afleggen. Tijdens deze TTT krijg je onder andere twee bijzondere verrichtingen, als deze voldoende worden afgelegd dan krijg je vrijstelling voor alle bijzondere verrichtingen op het echte rijexamen.

HET CBR- PRAKTIJK EXAMEN

Het praktijk examen wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Tijdens het examen rijdt je in dezelfde auto waarin je rijles hebt gehad. Het praktijk examen duurt ongeveer 45 minuten. Ben je geslaagd dan krijg je van de examinator het rijvaardigheidbewijs mee. Hiermee kun je bij het gemeentehuis je rijbewijs ophalen.

VERKLARING VAN GESCHIKTHEID

Als je geen lichamelijke of geestelijke problemen hebt, die van invloed kunnen zijn op je rijgedrag, krijg je van het CBR een Verklaring van geschiktheid.

De rijlessen worden gegeven in Amersfoort en omstreken.Woon, werk of ga je naar school binnen Amersfoort of omstreken, dan kun je vertrekken en/of eindigen op dat punt. Is dit niet het geval, dan beginnen de rijlessen vanaf een centraal punt bijvoorbeeld het Centraal Station.
Een ander afhaalpunt is altijd bespreekbaar.

Bij Rijschool Zhora kun je ook ‘s avonds en in het weekend rijles volgen.
Je kunt de rijlessen dan makkelijker combineren met je studie, stage, werk of andere bezigheden/verplichtingen.

De autorijlessen worden gegeven in een rookvrije Volkswagen Golf 7. Dit is de lesauto waarin je gedurende de rij-opleiding in rijdt en is ook het voertuig waar je het praktijkexamen mee gaat afleggen.

HOELANG DUURT EEN RIJLES?
Een rijles duurt 60 minuten. In de praktijk blijkt dat het rijden van meerdere blokken (2 lesuren) per week beter is dan 1 uur rijles of 1 blok per week. Uit ervaring blijkt dat de leerstof sneller wordt opgenomen bij meerdere rijlessen in de week. Autorijden is een vaardigheid, hoe vaker je rijdt des te sneller je het onder de knie krijgt. Als een blok te lang is, dan zijn er ook rijlessen van 90 minuten te volgen.

MELD JE NU AAN VOOR EEN PROEFLES VAN 2 UUR VOOR € 80